Panna cotta cu zmeura

de vio_dreams in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 15115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 3 linguri esenta rom
  • 300 gr zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu zmeura:

Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in cupe trei sferturi din compozitie. Dam la frigider dar nu pana se intareste de tot ci doar cat sa se inchege putin, sa nu mai fie lichida compozitia.

Intr-un vas punem zmeura impreuna cu zaharul si le dam in cateva clocote pana capata consistenta unui sos.

Lasam sa se raceasca si apoi punem cate 2-3  linguri  in fiecare cupa, peste panna cotta.

Turnam deasupra compozitia de panna cotta ramasa.

Dam la frigider pana se intareste. Decoram cu zmeura si eventual frunzulite de menta. Se serveste rece.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253580
retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253581
retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253582
retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253583
retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253584
retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253585
retete culinare - Panna cotta cu zmeura 253586

COMENTARII (23)

vio_dreams 1

22.08.2013, 23:56

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 11:07

o bunatate

Panacris 1

21.11.2015, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S