Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2016 | 2841 vizualizari

 

Am vrut sa ma rasfat cu un mic dejun si asta am facut. Ce, vreti sa ziceti ca voi, nu mai simtiti nevoia de un rasfat, ca parca, in dimineata asta, vreti sa mancati altceva? Eu banuiesc ca e adevarat ce zic. Nu e mare filozofie, din contra, dar e bun, buuuuun de tot...Ah, ce mi-am mai lins degetele, nimic nu a ramas din el!

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea muschiului:
    • 5 feliute muschiulet fraged de porc
    • 1 lingura de mustar Dijon
    • 1 lingura ulei de masline
    • sare
    • piper
    • 1 varf de cutit cimbru uscat
    • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
    Pentru restul preparatului:
    • 1 lipie
    • 4 bucati gogosar in otet
    • 3 frunze de salata verde
    • 1 castravete mic verde
    • 2-3 linguri boabe de porumb
    Pentru dressing:
    • 1 lingura iaurt
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingurita mustar Dijon
    • sare
    • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc:

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte.
Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele.
Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi punem sare, piper, cimbrul si boiaua de ardei.
Le incorporam bine pe toate, punem bucatile de carne si le invartim bine.
Dam la frigider pentru o ora (eu l-am marinat de seara).
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill, rumenim bucatile de carne pe ambele parti.

Le scoatem pe un tocator si le taiem bucati potrivite.
Salata o spalam, o scuturam bine de apa.
Castravele il curatam de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi il feliem.
Gogosarii ii taiem fasii.
Dressing-ul:
Intr-un bolisor amestecam iaurtul cu mustarul, uleiul de masline si invartim energic.
Ii dam gust cu sare si piper.
Incalzim usor lipia, o ungem cu jumatate din dressing.
Rupem bucatile de salata deasupra si boabele de porumb.
Asezam bucatile de carne, gogosarii, bucatile de castravete, apoi punem restul de dressing.

Impaturim usor intr-un capat, prindem cu o bucata de hartie de copt, o prindem bine intre maini si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Rocsi 1

12.03.2016, 09:56

Multumesc Dantes

mirela0911 1

12.03.2016, 16:44

Perfect la micul dejun!

Rocsi 1

12.03.2016, 18:44

Asa-i Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut