Tarta cu loboda

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2016 | 414 vizualizari

 

A iesit extraordinar blatul, dar umplutura, sincer, nu prea m-a incantat pentru ca nu imi place loboda, dar voi poate incercati cu spanac daca sunteti la fel de mofturosi ca si mine la mancare :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata;
  • o lingurita zahar;
  • 275 ml lapte cald;
  • 150 ml ulei;
  • 500 g faina;
  • o lingurita de sare.
  • Umplutura:
  • 300 g loboda verde;
  • 1 l apa;
  • sare;
  • 280 g branza pufoasa cu smantana;
  • doua oua;
  • doua legaturi de ceapa verde;
  • doua legaturi de marar.
  • In plus:
  • un galbenus + o lingura de lapte pentru uns tarta;
  • seminte de susan.
  • Este necesara o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu loboda:

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se amesteca si se framanta cu ulei. Se ia coca si se arunca de cateva ori in castron, apoi se face o bila din ea si se lasa sa creasca, la loc cald, acoperita cu o folie si un prosop.

Intre timp, se prepara umplutura.

Se pune 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare. 

Loboda se spala si se toaca.

Dupa ce apa da in clocote, se pune loboda in ea si se lasa circa jumatate de minut, dupa care se scoate din apa si se lasa sa se scurga.

Intr-un castron se pun branza, ceapa verde (spalata si tocata), mararul (spalat si tocat), ouale, o lingurita de sare si loboda si se amesteca.

Cand coca a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se intinde o treime din coca pe masa unsa cu ulei, apoi se pune intr-o forma de tarta unsa cu ulei, lasand sa atarne pe margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita, dupa care se adauga umplutura peste ea. Se intinde si restul de coca pe masa, apoi se ruleaza pe sucitor si se deruleaza peste umplutura. Se inlatura excesul de coca de pe margini si din el se fac floricele, care se pun pe deasupra tartei. 

Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan pe deasupra.

Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu loboda-0
Tarta cu loboda-1
Tarta cu loboda-2
Tarta cu loboda-3
Tarta cu loboda-4
Tarta cu loboda-5
Tarta cu loboda-6
Tarta cu loboda-7
Tarta cu loboda-8
Tarta cu loboda-9
Tarta cu loboda-10
Tarta cu loboda-11
Tarta cu loboda-12
Tarta cu loboda-13
Tarta cu loboda-14
Tarta cu loboda-15

COMENTARII (12)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

31.07.2016, 09:20

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

31.07.2016, 11:31

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.08.2016, 19:13

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!