Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 2 Apr 2011 | 8176 vizualizari

 

"Falafel" sunt niste chifteluţe specifice tarilor arabe care se prepara din boabe de naut si/sau boabe de bob de gradina(fava beans).
Sunt, pe departe, cea mai populara mancare araba: atat de populara incat gigantul alimentar Mc Donalds serveste acum Mc Falafel.
Se serveste la micul dejun, ca antreu inclus in “meze”, cu lipie araba sub forma de sandvici cu salata verde,hummus,pasta de ardei iute,muraturi si salata araba cu tahini.
Lipia araba se deschide in forma de buzunar si se umple cu falafel si salata.
Se mai fac sandviciuri cu falafel si cu cornuri.
Toate strazile oraselor arabe sunt impanzite de restaurante populare care pregatesc “hummus”, “fool “si “falafel”.
In Iordania,Palestina,Siria si Liban se prepara din boabe de naut; in Egipt din bob.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de boabe de naut uscate  
  • 1/2 cana de  boabe uscate de bob de gradina( fava beans)  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2 linguri de faina  
  • 2 linguri de frunza de patrunjel verde  
  • 2 linguri de frunza de coriandru verde( sau o lingurita de coriandru uscat macinat)  
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 1/4 lingurita de piper proaspat macinat  
  • 3/4 lingurita de chimin macinat  
  • 2 lingurite seminte de susan  
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar  
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post:

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta.

Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol.

Ceapa, usturoiul,frunza de patrunjel si coriandru se mixeaza intr-un blender; se adauga la pasta de naut si bob impreuna cu restul ingredientelor.

Daca pasta este prea uscata se poate adauga putina apa.

Pasta se lasa la rece 30 de minute.

Se fac din aceasta pasta chifteluţe care se prajesc in ulei fierbinte pana iau o culoare aurie, cca 3-4 minute.

Chifteluţele se pot face si cu ajutorul unei linguri speciale care se poate cumpara la magazinele de ustensile pentru bucatarie.

Se servesc cu lipie araba, cu hummus,cu sos de susan( tahini).

 

RETETA IN IMAGINI

Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-0
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-1
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-2
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-3
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-4
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-5
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-6
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-7
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-8
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post-9

COMENTARII (26)

VERONICA2607 1

10.03.2012, 09:41

yamiiiiiiiii...bunatate

ianculubita 1

26.05.2012, 09:10

Multumesc Mihaela;acum sunt lamurita ce este falafelul,cu toate ca in revista Practic in bucatarie,am gasit reteta de falafel cu toate semintele posibile(cred ca era o inventie)!!!deci,eu chiar falafel am facut!!

Mihaela11_jo 1

28.05.2012, 20:20

Daaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04