Midii / Scoici cu rosii si chorizo

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Dec 2016 | 4291 vizualizari

 

Midia este prima formă de conchilicultură organizată atestată în Europa, în Franța în anul 1235. 
Mitilicultura s-a răspândit cu timpul, la început pe litoralul Atlanticului cu midia comună, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberică și Marea Mediterană cu midia de Mediterană, care se cultivă și la Marea Neagră.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.html

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii BIO
  • 1/2 carnat chorizo (iute sau dulce dupa gust)
  • 2 cepe esalota
  • 25 cl de bere blonda
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii / Scoici cu rosii si chorizo:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.

Curatati de piele carnatul chorizo si taiati-l in rondele.

Intr-o cratita, se caleste ceapa cu cimbrul, dafinul si usturoiul intr-un pic de ulei de masline.

Adaugati rosiile, ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Puneti sare si piper.

Varsati berea si adaugati rondelele de chorizo.

Cand da sa fiarba, puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid. Amestecati si serviti-le imediat cu sos si cartofi prajiti.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii / Scoici cu rosii si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici la cuptor