Miel aromat

de katty in Oaie, 3 Mai 2016 | 382 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • pulpele din fata
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi mari
  • 10 rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc
  • maghiran
  • boia dulce
  • cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel aromat:

Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri.
Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti. Turnam vinul in tava, acoperim tava cu folie si o dam la frigider pentru 24 h. Din cand in cand intoarcem pulpele.Inainte de a pregati friptura scoatem tava din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Punem tava  cu pulpele si vinul la cuptor la foc iute, nu inainte de a stropi cu uleiul. pana vinul se infierbanta. 
Intre timp spalam,  curatam cartofii,si ii taiem in jumatati, iar morcovii ii taiem rondele. Asezam legumele in jurul pulpelor, acoperim tava cu folie de aluminiu si reducem  putin focul.
Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, apoi luam folia si lasam pana scade zeama. Stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam rosiile cherry.

Servim friptura presarata cu patrunjel verde cu sos de usturoi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Miel aromat 441209
retete culinare - Miel aromat 441210
retete culinare - Miel aromat 441211
retete culinare - Miel aromat 441212
retete culinare - Miel aromat 441213
retete culinare - Miel aromat 441214

COMENTARII (8)

simona72 1

04.05.2016, 08:45

MotanLaOale 1

04.05.2016, 08:55

marcela1979 1

04.05.2016, 13:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D