Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

de mihaelar63 in Oaie, 22 Noi 2021 | 2166 vizualizari

 

 Sotul meu este mare amator de miel . Mai avem noi prieteni la fel de mari amatori .Deci nu a fost o problema sa terminam tava generoasa de friptura .
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg miel noaten - pulpa si costite
  • 500 gr ciolan dezosat afumat
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei sau untura de porc
  • 1 lingura rasa chimen
  • 1 lingura rasa boia rosie
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura pasta ardei iute ungureasca
  • 1 lingura rasa cimbru uscat maruntit
  • 2 ardei iuti
  • patrunjel verde
  • ardei galben
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor:

  1.  Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper.
  2. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  .
  3. Deasupra se toarna vinul  si se lasa la marinat peste noapte .
  4. De cate ori va amintit mai intoarceti carnea .
  5.  A doaua zi la amiaza am scos carnea  din marinata .
  6. Se scurge bine pe un gratar [ eu am acela de inox de4 la cuptorul cu microunde ] .
  7.  Carnea de miel se prajeste bine in ulei  pe toate partile  pana se rumeneste .
  8.  Grasimea rezultata dupa prajire eu am aruncat-o.
  9. Oricum la coacere carnea va mai elibera inca grasime
  10. Transferati   carnea intr-o tava . O ungeti cu pasta ungureasca de ardei .
  11. Deasupra se pun e ceapa si usturoiul feliate  .
  12. Presarati cimbrul maruntit .
  13. Ciolanul afumat si dezosat de porc se taie felii si se aduga printre feliile de carne de miel .
  14. Afumatura va da un plus de gust fripturii .
  15. Turnati doua cani de apa si dati tava la cuptor pentru doua ore la 180 grade Celsius .
  16.  Taiati o bucata d ehartie de copt pe care o mototoliti si o treceti prin jetul de apa de la robinet .
  17. Se pune bucata de hartie peste carnea din tava . Aceasta nu va etanseiza perfect tava dar va lasa sa iasa aburul . In acelasi timp carnea nu se va ard ela prepararea indelungata . Acest truc il stiu de la Jamie Oliver si se poate aplica si la alte preparate  coapte la cuptor .
  18.   Cand friptura este suficient de patrunsa [ la mine iesea osul din carne , doar cum il atingeai :D ] . Se scoate hartia de copt si se mai lasa putin pana  ajunge la gradul de rumenire dorit .
  19.  La servire pentru prospetime si culoare am folosit ardei iute rosu , ardei gras galben si patrunjel .
  20.  Garnitura am avut cartofi rantaliti  si varza murata .
  21. Pofta  buna !!!

TIPS-URI

1

Mielutul nostru era frumuse4l pentru ca s-a nascut in primavara . Acum toamna a fost cum nu se poate de potrivit pentru gatit .

2

Se pune bucata de hartie peste carnea din tava . Aceasta nu va etanseiza perfect tava dar va lasa sa iasa aburul . In acelasi timp carnea nu se va ard ela prepararea indelungata . Acest truc il stiu de la Jamie Oliver si se poate aplica si la alte preparate coapte la cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel (foarte frageda)