Mini Choux a la creme

de nilgun in Prajituri, 18 Apr 2013 | 1931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3-4 oua( eu am pus 4(
  • sare
  • Pentru creme:
  • -80 gr zahar
  • -80 gr faina
  • - 2 oua
  • - 600 ml lapte
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -esenta de rom si migdale
  • - cate o lingurita
  • - fulgi de ciocolata- o mana
  • - nuca de cocos - 2-3 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara la foc mic apa si uleiul. Cand da in primul clocot se ia de pe foc, se pune faina toata o data se pune inapoi pe foc si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc, se lasa la racit un pic si se pune cate un ou pe rand. Dupa fiecare ou se amesteca foarte bine pana se incorporeaza totul. Cu o lingurita se pun pe tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 

Intre timp pregatim crema. Toate ingredientele pentru crema se pun intr-o cratita si se amesteca foarte bine. Apoi se pune cratita la foc mic si se amesteca continuu pentru a se ingrosa dar si pentru a nu se forma cocoloase.  Dupa ce am luat de pe foc am pus si fulgii de ciocolata.

Apoi se lasa gogoselele sa se raceasca un pic, dupa care eu am facut o mica incizie in fiecare cu un cutitas si le-am umplut cu crema pregatita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini Choux a la creme 220642
retete culinare - Mini Choux a la creme 220643
retete culinare - Mini Choux a la creme 220645
retete culinare - Mini Choux a la creme 220646
retete culinare - Mini Choux a la creme 220647
retete culinare - Mini Choux a la creme 220648

COMENTARII (11)

silvia1 1

18.04.2013, 17:25

Yamyyy. Imi plac la nebunieeee

Alina26 1

18.04.2013, 17:34

mini...mijlocii.....sau mari.....sunt super bune...!!!!si eu vreo doua1!!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:26

Super bune..Imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D