Mini cozonacei

de ionela2682 in Dulciuri, 2 Iun 2011 | 3784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ceasca zahar
  • 3 galbenusuri
  • arome:coaja si suc de lamaie
  • zahar si esenta de vanilie
  • 1 ceasca ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • ciocolata
  • 2-3 lg ulei
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei:

-zaharul si drojdia se dizolva in laptele caldut.adaugam si aromele

-in lapte adaugam si galbenusurile..incepem sa adaugam faina cat sa obtinem un aluat mai tarisor

-incepem sa framantam adaugand uleiul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini.

-acoperim vasul si-l lasam sa se odihneasca pana ce-si dubleaza volumul

Umplutura:

-radem nuca si ciocolata peste care adaugam putin ulei

-dupa ce aluatul  a crescut suficient se inmarte in 2 iar cele doua bucati la randul lor in cate 6 mai mici =>12

-se formeaza cozonaceii punand in mijlocul fiecaruia cate o lingura de umplutura

-se vor lasa din nou la crescut

-se ung cu ou,si presara susan ,deasupra

-se coc pana trec testul scobitorii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mere si ciocolata - 950