Mini pizza

de Sidy in Pizza, 9 Oct 2011 | 2687 vizualizari

 

Acest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive, gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala. Aluatul este asemanator aluatul de pizza original, iar pentru umplutura se pot folosi orice fel de combinatii preferate....

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 500 g faina
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta(cu lapte e mai buna)
  • 1 lingurita zahar
  • Sos de pizza
  • ciuperci
  • cascaval
  • sunculita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pizza:

Drojdia si zaharul se dizolva in apa/laptele caldut ,dupa care se amesteca cu restul ingredientelor.
Totul se framinta bine si se poate intinde, rula, umple.... imediat, dupa care se introduce in cuptorul incins la 220°C pentru circa 15-20 min.
Intindeti aluatul cu o grosime de cca. 1/2 cm, puneti sosul de rosii sau/si ce doriti voi deasupra ( ciuperci, cascaval, sunca), rulati precum rulada, dupa care cu cutitul taiati rondele de cca. 2-3 cm de groase.

Asezati rondelele de pizza pe tava,iar cu mina presati putin fiecare rondea. Unge-ti cu lapte,ou batul si da-ti la copt. Cind sint rumene  deasupra, se scot si cine doreste poate sa unga fiecare pizza cu ulei amestecat cu usturoi presat.
Daca aveti timp si doriti ca pizzele sa fie si mai pufoase,dupa ce le puneti in tava,lasati-le la dospit inca 20-30 min,dupa aceea coaceti-le.

Nu va vor ramane multe pe masa dupa ce le-ati servit....

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini pizza 128349
retete culinare - Mini pizza 128350
retete culinare - Mini pizza 128351
retete culinare - Mini pizza 128352
retete culinare - Mini pizza 128353

COMENTARII (14)

adry88 1

10.10.2011, 12:27

bune bune

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 12:55

place

MIUTA 1

11.10.2011, 17:24

Foarte bun,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55