Mini Roof

de madi_marin in Prajituri, 22 Oct 2011 | 1395 vizualizari

 

Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino. Şi a vrut să o pregătesc . Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt ....blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez..... E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă de reţeta originală. Am aranjat sub formă de mici cupole peste care am turnat glazură de ciocolata. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 1 pliculeţ nes
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană nucă tăiată
  • esenţă de vanilie
  • Crema:
  • 200 g brânză Făgăraş
  • 100 g smântână grasă
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 pliculeţ de nes
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Roof:

Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi  pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie. Se amestecă totul bine şi se întinde aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute la foc potrivit. Se dă la răcit.

Pentru cremă se mixează toate ingredientele până se obţine o cremă consistentă.

Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul. Se amestecă până se topesc toate. Se dă la răcit.

Asamblare: blatul răcit şi fărâmiţat se amestecă cu crema. Se formează mici cupole care se glazurează cu ciocolată. Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Folosiţi hârtia de copt pentru copt blatul!

2

Am preferat brânza Făgăraş Lacteea pentru ca e foarte fină.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini Roof 130250
retete culinare - Mini Roof 130251
retete culinare - Mini Roof 130252

COMENTARII (35)

madi_marin 1

23.10.2011, 21:24

medi.....bineinteles.....

LUK 1

24.10.2011, 08:31

buna idee..delicioasa

madi_marin 1

24.10.2011, 19:13

LUK......multumesc.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18