Minitarte cu caramel

de Toamna07 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 1643 vizualizari

 

Daca vreti sa pregatiti un desert mai putin pretentios,dar foarte gustos,incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt

Crema caramel :

  • 400 g zahar
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml apa
  • 50 g unt
  • 50 g cereale

Decor:

  • ciocolata alba rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caramel:

Mod de preparare:

Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit.Tapetati formele de tarta cu folie alimentara(eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt.Puneti formele la frigider pentru o ora.

Pentru crema caramel,puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat.Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul,cu atentie,pentru ca sar stropi fierbinti.Amestecati bine ingredientele .Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.

Un dulce de 5* !

 

RETETA IN IMAGINI

Minitarte cu caramel-0
Minitarte cu caramel-1
Minitarte cu caramel-2
Minitarte cu caramel-3
Minitarte cu caramel-4

COMENTARII (16)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

07.10.2012, 23:45

Foarte faine!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

07.10.2012, 23:52

arata minunat!

diaconta

diaconta 1

08.10.2012, 14:24

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!