Mini-tortulete cu ciocolata si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 25 Feb 2011 | 5933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic budinca caramel
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  
  • Decor:
  • 50 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tortulete cu ciocolata si caramel:

 Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia de oua!Se omogenizeaza. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit  pentru aproximativ 30 minute,la foc mediu.Se lasa la racit,in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se decupeaza 6 cercuri.

Din folie de aluminiu(am imbetit-o de mai multe ori) am facut 3 inele de marimea blatului decupat!

Crema:

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic,dar cu 350 ml lapte.Se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece,apoi se dizolva la bain marie pentru cateva secunde si se incorporeaza in budinca.Se amesteca bine.Frisca se bate,apoi se incorporeaza in crema racita.

 Asamblare:

Pe un platou se aseaza inelele din folie de aluminiu,un blat insiropat,crema,apoi alt blat insiropat(puteti face un sirop din apa,zahar si vanilie).La fel se procedeaza si cu celelalte 2 tortulete.Se lasa peste noapte la frigider.

Decor:

Tortuletele se imbraca in frisca.Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu laptele si untul,se lasa la racit,apoi se repartizeaza glazura pe cele 3 torturi,lasan sa se prelinga.

Se decoreaza cu frisca,ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tortulete cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Pasiune pentru bucatarie 1

26.02.2011, 14:31

multumesc fetelor,sunteti dragute,dar eu chiar nu sunt multumita de poze,reteta am facut-o acum 2 sapt si nu vroiam sa o postez,dar am zis ca e buna ideea cu mini tortulete si de asta am pus-o

adry88 1

12.06.2011, 13:46

grozav

lili 1

12.02.2012, 15:45

minunate!!!e trecuta la favotite!!!pozele sunt OK!!!arata bine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca