Mini-tortulete vulcan de ciocolata

de Krystal in Torturi, 13 Sep 2016 | 2780 vizualizari

 

Este un tortulet dulce si delicios...se pot prepara 4 tortulete din acelasi aluat

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti petit beure
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 300 g ciocolata menaj
  • 200 g nuci tocate marunt
  • Visine din compot ( sau din alcool cine are )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tortulete vulcan de ciocolata:

Se prepara pasta pentru salam de biscuiti din 600 g biscuiti tritati , 200 g zahar , 200 g unt topit , apoi se amesteca sa devina o pasta. Dupa ce a devenit pasta , se pune in cupe de inghetata putin mai mari daca aveti niste folie transparenta ca sa nu se lipeasca pasta de biscuiti , apoi puneti pasta in asa fel incat sa faceti peretii cupei ca ramana mijlocul in forma de crater de vulcan. Se fac si niste discuri din pasta de biscuiti la marimea cupelor ca sa acopere la final de la umplutura. Se introduce in frigider pe timp de 1 ora. 

Intre timp se prepara ciocolata care se topeste pe baia de abur , iar cand este topita se ia de pe foc si se adauga nucile tocate marunt ca sa devina ca o crema mai densa.

Se scot cupele cu pasta de biscuiti si se pune crema in mijloc iar in mijlocul cremei se pune o visina si apoi se acopera cu discul de pasta de biscuiti si se pune in frigider pana a 2-a zi.

Se scoate din frigider si se scot mini tortuletele pe o farfurie si se elimina folia transparente si se pudreaza cu cacao , dupa care se lasa in frigider pana cand doriti sa mancati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tortulete vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere