Mix de peste cu rosii si masline

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2018 | 2793 vizualizari

 

   Multi dintre prietenii ce ne calca pragul apreciaza pestele pregatit de mine. Mereu il pregatesc intr-un alt fel. Este o provocare pentru mine si o surpriza pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 1 salau [1.5 kg]
  • 1 crap [1.5kg]
  • 200 gr ceafa porc afumata [de casa ]
  • 200 gr masline
  • 200 gr rosii cherry
  • 2 lamai
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 cana bulion de rosii aromat [ de casa ]
  • condimente uscate [ busuioc si oregano ]
  • ulei masline
  • sare
  • fulgi de chilly
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de peste cu rosii si masline:

  1. Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine.
  2. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti.
  3. Increstati si jumatatile de crap.
  4. Crapul se taie in doua. Am ales aleatoriu sa transez crapul, pentru a intra mai bine in tava ce o aveam la dispozitie.
  5. Sarati si condimentati pestele. Stropiti cu zeama de la o jumatate de lamaie.
  6. Curatati usturoiul si-l taiati jumatati.
  7. Feliati lamaia. Spalati si feliati rondele ardeiul verde.
  8. Spalati rosiile si le taiati jumatati.
  9. Feliati ceafa afumata.
  10. Introduceti si in interiorul salaului doua feliute de lamaie.
  11. Asezati pestii intr-o tava non -aderenta in care ati pulverizat ulei.
  12. Introduceti carne afumata sub si in increstaturile de la pesti.
  13. Distribuiti maslinele si usturoiul in tava.
  14. Turnati deasupra bulionul si pulverizati din nou ulei de masline deasupra.
  15. Dati tava  la cuptor timp de 30 minute la 180 grade C.
  16. Daca este necesar puneti putina apa pe fundul tavii sa nu se arda.
  17. Decorati frumos pestele dupa inspiratie.
  18. Eu am decorat cu ardei verde, lamaie si jumatati de rosii.
  19. Serviti pestele cald insotit de salata sau garnitura preferata.
  20. Noi am servit salata de sfecla cu cartofi :https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-sfecla-cu-cartofi-copti-si-maioneza-85434.html

       Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am folosit un pulverizator pentru ulei. Asta pentru a reduce la minimum cantitatea de ulei folosita.

2

Antrenati sotul sau alt membru al familiei sa va curete pestii :D

3

Putina sunca sau carne afumata da un plus de savoare pestelui.

4

Serviti langa peste mujdei. Precis vor fi amatori de asa ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de peste cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste file cu piure de brocoli