Mousse de ciocolata

de Rux in Vegan / Raw vegan, 5 Iul 2012 | 7178 vizualizari

 

Raw...cruda... o ciocolata , cremoasa, delicioasa cu consistenta de mousse si mult mai sanatoasa decat orice alta varianta din comert...ingredientele se pot gasi usor la Plafar si pe liniile de cumparaturi de pe internet, asa ca va invit la un rasfat deosebit si mai nevinovat!

 

INGREDIENTE

  • Am sa va spun si unde se gasesc ingredientele:
  • 350 gr caju( Metro, Carefourre, Plafar, internet)
  • 3 linguri cacao( raw, cruda am pus eu)
  • o lingurita vanilie pudra macinata( Plafar)
  • 100 gr melasa( Plafar)
  • 4 linguri miere
  • 70 gr unt de cacao ( internet magazinele bio)
  • 70 gr unt de cocos( Plafar si internet)
  • 200 ml apa( plata de izvor)
  • 1 lingurita extract de flori de portocal( internet, Plafar)
  • un praf de cardamon( Plafar)
  • 1 lingurita de lucuma( internet magazinele bio)
  • 1 lingurita de mesquite ( internet magazinele bio)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata:

Se topeste mai intai untul usor intr-un vas, introdus intr-un alt vas cu apa calda.

Am facut pudra de caju la blender.

Apoi se amesteca toate ingredientele intr-un robot puternic.

Se toarna compozitia care are consistenta unei budinci mai groase intr-o caserola alimentara mai maricica dreptunghiulara si se da la rece sa se intareasca. prima ora a mers la congelator apoi am mutat-o in frigider unde o si pastrez. Se taie dupa dorinta. Am pus si intr-o forma de tarta compozitia( pentru poza) tapetata cu folie alimentara dar de regula o torn in cutie si o tai sub forma de tablete de ciocolata.

Se poate servi alaturi de zmeura, mie combinatia mi se pare de vis!

 

TIPS-URI

1

*Lucuma: fruct subtropical din Peru *Mesquite:E ruda cu fasolea, mazarea, bobul...Dar numele-i incas 100%. E o tufa tepoasa (ce poate ajunge arbore in toata firea), care astazi se regaseste si pe continentele asiatic, african si australian. Leguminoasa fiind (face pastai!!), radacinile ei imbogatesc solul in mod util cu azot. ( crud si sanatos), preferata de albinute pentru mierea de mesquite.

RETETA IN IMAGINI

Mousse de ciocolata-0
Mousse de ciocolata-1
Mousse de ciocolata-2
Mousse de ciocolata-3
Mousse de ciocolata-4
Mousse de ciocolata-5
Mousse de ciocolata-6

COMENTARII (35)

Rux 1

06.07.2012, 22:15

Multumesc Iri...esti o draguta!

portiadelumina 1

15.06.2013, 12:23

Eram abia intrat pe site anul trecut când ai postat reţeta. Asta ca să nu spun că n-aveam habar de ce se întâmplă pe-aici Nu că acum aş şti prea multe
Da, Ruxy, este un mousse de nota 10, cu mult peste calitatea ciocolatelor ce sunt pe piaţă. Felicitări!

Rux 1

15.06.2013, 12:27

Multumesc Padre sa stii ca este chiar o ciocolata speciala...foarte foarte delicioasa...sanatoasa si incomparabila cu ce se gaseste in comert ...mai exista si ciocolata de gata sa zic asa cruda, delicioasa sanatoasa...insa o gasesti la niste preturi fantasmagorice

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04