Mucenici cu nuca

de mmona in Prajituri, 9 Mar 2011 | 2121 vizualizari

 

Azi a fost prima data cand am facut mucenici...am o reteta mai veche de a mamei mele si am zis sa incerc mai ales ca toata dimineata am stat pe ,, Bucataras" si am salivat la bunatatile de aici..au iesit super buni

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • o cana mare de lapte
  • o lingurita sare
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri bune de margarina
  • 50 ml ulei
  • esente rom 
  • 300 gr nuca macinata
  • o cana de apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu nuca:

Se face o maia din drojdie, o lingurita de lapte caldut si jumatate lingurita de zahar. Separat se bat albusurile spuma, se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, se adauga maiaua, laptele caldut, uleiul, margarina, arome, jumatate lingurita de sare si faina. Se framanta bine si se da undeva la cald sa creasca acoperit aluatul cu un prosop.

Dupa 40 minute se imparte aluatul in doua, se impart si cele doua parti in cate 7 bucati si se modeleaza mucenicii. Se pune hartie de copt intr-o tava si se aseaza pentru inca 25 de minute la crescut acoperiti in tava. Se dau la cuptor pentru 40 de minute si se ung cu albus batut spuma.

Separat se fierbe siropul cu 50 gr zahar si esenta de rom si o cana de apa. Cand se racesc se trec mucenicii prin sirop pe toate partile, se ung cu miere si se tavalesc in miez de nuca. Ai mei au iesit cam grasi, nu ma gandeam ca o sa creasca asa frumos...s-a meritat cata bataie am dat la aluat...au iesit deliciosi

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici cu nuca 90561
retete culinare - Mucenici cu nuca 90562
retete culinare - Mucenici cu nuca 90563
retete culinare - Mucenici cu nuca 90564
retete culinare - Mucenici cu nuca 90565

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.09.2012, 20:02

La multi ani!

deyutzky 1

19.09.2012, 23:10

La multi ani!!

Rocsi 1

19.09.2013, 14:46

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21