Mucenici dobrogeni - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 3089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici,
  • 300 g zahăr,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 linguriță sare,
  • 2-3 lingurițe scorțișoară,
  • 2 lingurițe esență rom,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • coaja rasă de la o portocală,
  • 400 g nucă,
  • 3-4 litri apă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici dobrogeni - de post:

Se pune apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor. Acoperim cu capac și stingem focul. După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie. La final adăugăm și nuca măcinată.

Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici dobrogeni - de post 150630
retete culinare - Mucenici dobrogeni - de post 150631

COMENTARII (15)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:16

Si eu vreau sa mananc o portie de mucenici.Arata tare bine

Rux 1

09.03.2012, 19:24

Deliciu!

Bya Ralu 1

09.03.2012, 19:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D