Mucenici umpluti cu nuca

de ralu_ca in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1200 faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 pachete drojdie uscata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • umplutura:
  • 600 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • coaja lamaie si portocala
  • pastaie vanilie
  • decor:
  • 300 g miere
  • 200 g nuca macinata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min. 

Faina am pus-o intr-un vas in care am adaugat drojdia crescuta, ouale, untul topit, zaharul, coaje de portocala si lamaie si sarea, apoi am framantat totul. Adaug cate putin din laptele caldut ramas si formez o bila, apoi il scot din bol si il framant approx 15 minute. Daca e cazul mai adaugam cate putina faina. Cand acesta este destul de suplu, il punem in bolul uns cu putin ulei, pe o parte si alta il asezam, il acopar cu folie plastic si l-am lasat 50 minute sa creasca.

Umplutura se prepara In alt vas: adaug nuca, iar peste ea zaharul pudra si apoi lapte putin cate putin pana obtinem un amestec dens.

Dupa ce aluatul a crescut, rastorn pe masa de lucru si impart aluatul in 16 bucati egale. Incep sa iau fiecare bucata si o modelez ca un sul, il aplatizez, apoi cu sucitorul intind aluatul. Pun nuca, apoi rulez si formez 8-urile. Le asez in tava, le las sa creasca, apoi ii ung cu ou si ii introduc la cuptor pentru approx 30-40 min si ii las sa se raceasca. 

In cratita prepar siropul:torn apa, zaharul, coaja lamaie si portocalasi pastaie vanilie, astept sa fiarba si mai las 5 minute. Apoi il strecor in alt bol.

Mucenicii ii inmoi pe o parte si pe alta approx 1 minut, i-am scos apoi si i-am uns cu miere si am presarat cu nuca.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432371
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432372
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432373
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432374
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432375
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432376
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432377
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432378
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432379
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432380
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432381
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432382
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432383
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432384
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432385
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432386
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432387
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432388
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432389
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 432390

COMENTARII (20)

Camelya 1

14.03.2016, 11:30

Ce buni sunt!

-Marius- 1

14.03.2016, 13:31

elucubratiiculinare 1

15.03.2016, 16:21

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S