Muratura asortata

de mirela0911 in Conserve, 14 Oct 2018 | 6986 vizualizari

 

"Vinovata" este Adinuta San pentru aceasta muratura. De cand am vazut la ea muratura asortata, mi-am propus sa fac si eu, mai ales ca aveam gogonele care asteptau sa fie facute. Pe langa gogonele, am mai pus ce am avut prin camara, iesind la sfarsit un total de 7,5 kg legume, insa au predominat gogonele la mine. Noua ne plac muraturile sa fie dulci acrisoare, asa ca eu am adaugat si zahar. Au iesit super bune. Mersi Adina pentru reteta. :-* 

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 kg castraveti
  • 1 kg gogosari
  • 2-3 buc ardei gras verde
  • 2-3 buc hrean
  • 750 ml otet de 9 grade
  • 750 g zahar
  • 7 lg cu varf cu sare grunjoasa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura asortata:

Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se spala bine si se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja. Gogosarii si ardeii se spala, se curata de cotor si seminte apoi se taie in fasii potrivite (sau dupa preferinta fiecaruia).

Intr-un lighean mare se pun toate legumele si se amesteca. Separat se pune otetul, zaharul si sarea. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul si sarea. Se toarna peste legume, se amesteca bine si se lasa acoperit vasul peste noapte, amestecand din cand in cand. 

Se curata hreanul si se taie in fasii potrivite. Se sterilizeaza borcanele, se umplu cu legumele, se introduc in borcane cate o fasie doua de hrean, se toarna zeama peste ele si se capacesc borcanele. Se depoziteaza la loc racoros.

TIPS-URI

1

Cantitatile de legume pot diferi, nu este obligatoriu sa fie respectate cantitatile date.

2

Dupa ce am curatat toate legumele am avut un total de 7,5 kg.

3

Din cantitatile date mi-au iesit 6 borcane de 800 g si 5 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura asortata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

17.10.2018, 11:18

Va multumesc pentru aprecieri!

dantes 1

17.10.2018, 11:57

Bune!

mihaelar63 1

25.10.2018, 19:02

Deci , sa curga fripturile , zic . Muratura avem )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogonele în saramură