Musaca cu carne si ciuperci

de susu in Porc, 6 Iun 2011 | 31380 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de musaca, datorita supei carnea si cartofii raman fragede si nu uscate. Folosesc adesea pasta de tomate in tocatura, de exemplu carnea pentru sarmale careia ii da un gust aparte.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata de porc
  • 600 gr cartofi
  • 1 castron supa de carne
  • Pasta de tomate
  • Ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ou mare
  • Cimbru
  • 100 gr cascaval
  • 1 legatura de patrunjel
  • Piper
  • Sare
  • Pesmet
  • Unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne si ciuperci:

Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea si spre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de  bullion.

Cartofii putin raciti se decojesc si se taie felii subtiri. Ungem o forma cu unt, tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi , deasupra jumatate de compozitie, alt rand de cartofi si carne iar ultimul rand de cartofi.

Batem oul cu cascavalul ras mare iar supa fierbinte o amestecam cu putina pasta de rosii si vegeta. Adaugam peste musaca atat cat s-o acopere si deasupra punem oul si pastrunjel verde tocat. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Este cea mai gustoasa musaca pe care am mancat-o vreodata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109138
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109140
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109142
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109144
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109146
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109148
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109151
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109152
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109154
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109155
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109156
retete culinare - Musaca cu carne si ciuperci 109157

COMENTARII (28)

susu 1

13.06.2011, 12:43

Alina te asteptam cu rezultatul Vreau sa spun ca eu rar fac musaca pentru ca nu ma omor dupa preparatele cu tocatura insa aceasta a fost o minunatie, secretul este acela ca trebuie folosit lichid amestcat cu bulion ca musacaua sa se patrunda bine iar carnea si cartofii sa se cam topeasca in gura Teo si mie imi place asta, primul lucru conteaza aspectul si apoi gustul insa eu vreau sa ma cam las de calit ca nu e sanatos deloc insa gustul nu va mai fi la fel

miha_pp 1

13.06.2011, 19:32

Doamne ce bine arata !!!!!!! maine voi face si eu la copii

Bya Ralu 1

03.05.2012, 09:50

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: