Musaca cu piure de cartofi

de Irina in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2014 | 14273 vizualizari

 

Musacaua e una din mancarurile favorite ale familiei noastre, nu stiu daca nu v-am mai zis asta. Reteta asta de musaca e una simpla, asa cum o prefera Matei, doar cu piure, carne tocata si un sos de rosii. Simplu si bun, pana la urma asta e tot ce conteaza!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 600 g carne tocata amestec(porc si vita)
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • parmezan ras
  • 2 pahare de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu piure de cartofi:

Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte.

Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei.

Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine carnea.

Am tocat intre timp si verdeata si am adaugat-o peste carnea din tigaie, amestecand.

Sucul de rosii l-am turnat peste carne si tot acum am condimentat carnea. Am lasat sa fiarba la foc moale, pana a scazut putin sosul. Am oprit focul.

intre timp am curatat si cartofii de coaja si i-am mixat ca pentru piure, adaugand lapte, unt si sare. Am adaugat cate putin lapte, pentru ca piureul sa fie ceva mai inchegat. 

Am aranjat musacaua in forme cu peretii detasabili. Am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si una mica, de doar 10 cm.

Am asezat un strat de piure, apoi unul de carne cu sos si inca un strat uniform de piure. 

Pe deasupra am ras parmezan, cat sa formeze o crusta rumena la final. In forma mica am presarat mai putin parmezan, cat sa fie pe placul baiatului meu.

Am pus formele in cuptorul incalzit si am lasat musacaua cam 45 minute sa se faca. Bineinteles, forma mica am scos-o mai devreme din cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

30.01.2014, 22:21

Wowwwwww super

mihaelam90 1

31.01.2014, 00:13

- Andreea - 1

31.01.2014, 11:36

Simpla dar tare buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei