Musaca de vinete in cocota

de ianculubita in Curcan, 10 Iun 2013 | 6928 vizualizari

 

In Franta cocota,este in vas mic termorezistent,din care se serveste direct,sau mai mare cum este acesta al meu,sau chiar si mai mare.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 3rosii
  • 1/2pahar vin alb
  • 4linguri ulei+20ml
  • 2linguri smantana
  • 1lingurita chimion macinat
  • 100g cascaval
  • 2vinete
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete in cocota:

Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie;

in tigaia cu 4linguri ulei se caleste ceapa,se adauga rosiile taiate in cubulete mici,carnea si restul de condimente;

se amesteca iar dupa ce a scazut,adaugam vinul,mai lasam sa scada bine iar dupa ce s-a racit adaugam oul batut,verdeata,potrivim de gust si dam deoparte.

Pe fundul cocotei punem rondele de rosie apoi capitonam cu felii de vinete dar sa treaca peste gura vasului;

punem pe mijloc jumatate din carne,deasupra rondele de rosii apoi felii de cascaval,restul de carne,iar rosii,cascaval,acoperim cu feliile de vinete,dam vasul la cuptor 15min,scoatem vasul si deasupra rasturnam al doilea ou batut cu smantana si mai lasam 20-30min si servim dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

cu vinetele folositi aceasta metoda daca nu le prajiti dar e nevoie sa le treceti prin ulei,altfel se usuca

2

compozitia de carne,se poate si fara calirea cepei;se amesteca totul intr-un vas apoi se pune in tigaie fara ulei cat se strange si se albeste carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete in cocota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi, curcan si ciuperci