Muschi de porc cu ananas

de iuliandu in Porc, 7 Ian 2013 | 2150 vizualizari

 

Pentru cei care adora combinatiile de fructe si carne :)

 

INGREDIENTE

  • un ananas proaspat,nu conserva
  • 1 kg de carne de porc
  • doua frunze dafin
  • un catel de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • o lingura de miere
  • o lingurita de paprika
  • o lingura de brandy
  • 25 de ml de suc de ananas
  • ulei
  • sare
  • doua bete pentru frigarui de circa 25-30 cm
  • doua cubulete de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu ananas:

Taiem muschiul felii rotunde groase 1,5-2 cm, apoi punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim cate un minut pe fiecare parte feliile de carne. Le punem deoparte si in uleiul ramas adaugam vinul alb, dafinul usturoiul si sare. Dupa ce calim usturoiul il scoatem si il aruncam. Lasam vinul sa se evapore, dupa care adaugam mierea, paprika, lingura de brandy, sucul de ananas si inca un parf de sare. Pe feliile de carne presuram un pic de sare. Ananasul il curatam si il taiem felii de 1-1,5 cm, apoi asezam un rand de ananas, unul de carne si tot asa pana se termina carnea. Incepem cu o felie de ananas si terminam tot cu ananas.

Incalzim cuptorul la 200°,punem untul la topit intr-o tava, asezam carnea, turnam sosul pregatit inainte si mai lasam jumate din el pentru mai tarziu. Dupa ce am pus sosul, cu o pensula ungem carnea si ananasul apoi le bagam la cuptor pt 25 de minute. Dupa acest timp scoatem din cuptor si il intoarcem pe partea cealalta, turnam restul de sos si ungem din nou cu unt. Mai lasam 25 de minute dupa care scoatem tava si servim.

 

 

TIPS-URI

1

de preferat cuptorul ventilat

2

tava in care punem carne sa fie inalta cel putin 7-10 cm si sa nu fie mare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muschi de porc cu ananas 196896
retete culinare - Muschi de porc cu ananas 196897

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

08.01.2013, 00:28

adry88 1

08.01.2013, 11:14

super bun

Renataedina 1

19.10.2016, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21