Muschi de porc cu sos brun

de papabundetot in Porc, 8 Sep 2013 | 2858 vizualizari

 

Cina in viziunea mea trebuie sa fie mereu ceva usor de digerat dar si rapid ca si durata de preparare,mai ales daca ea vine dupa o zi ostenitoare de munca…cum este in cazul multora dintre noi.Desi ma declar pe viata indragostita de bucatarie,am momente cand ajung acasa atat de obosita incat vreau sa gatesc ceva foarte rapid care sa nu ma tina in picioare mute ore dupa ce am stat o zi la munca. Tot uitandu-ma la emisiunile lui Jamie vad acolo chestiuni pe care le adaptez cu mare usurinta stilului meu dar si invat trucuri pentru a gati rapid si bun :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sos soia,
  • curry
  • 1 ardei iute
  • o manuta de zmeura
  • 2 smochine
  • o lingurita lemon grass uscat
  • apa de flori de portocal
  • crema de otet balsamic
  • zahar,ulei de rapita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos brun:

Muschiul de porc l-am taiat felii de 1,5-2 cm grosime pentru a se patrunde repede.Ceapa,usturoiul,zmeura,smochinele,curry,ardeiul iute,si toate celelelate ingrediente de mai sus le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand s-a format un sos.Am asezat bucatile de muschi intr-o tava de yena,am turnat sosul obtinut in blender peste carne,am lasat asa sa stea cam 10 minute pana cand s-a incins cuptorul,apoi am dat tava la copt aproximativ 30 min.

Separat am fiert apa cu sare intr-o oala si cand a inceput sa clocoteasca am pus in ea niste taitei si i-am  lasat 3 minute sa fiarba (conform indicatiilor de pe ambalaj),apoi i-am scurs de apa si am pus peste ei ulei de susan si seminte de susan negru,asa…. pentru decor.

Am servit taiteii cu muschiul la cuptor,o mancarica buna si usoara pentru seara si care s-a gatit destul de repede.

Pofta mare!

 

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.09.2013, 20:26

Mmm bun bun!

Lia_ 1

08.09.2013, 22:21

am intrat curioasa sa vad detalii despre sosul brun dar tu numesti altceva decat termenul clasic consacrat

f buna varianta ta

papabundetot 1

09.09.2013, 09:04

Da Lia e varianta mea de sos...dar nu am scris By me

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: