Nasturasi de ciocolata...

de lilik in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 2113 vizualizari

 

sau cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum :D.Multumesc Laurei Adamache pentru minunata reteta...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 70 gr amidon de porumb
  • 60 gr cacao
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 galbenusuri de la 3 oua medii
  • 150 gr zahar
  • 300 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • zahar tos sau brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturasi de ciocolata...:

Mixam untul cu zaharul si praful de sare,pana devine cremos,apoi adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare in parte.Separat amestecam faina cu amidonul,praful de copt si cacao,compozitie pe care o vom adauga cernuta peste crema de unt.

Framantam pana obtinem un aluat compact si moale,pe care il acoperim cu folie transparenta si il punem in frigider minim 30 de minute.

Trascurs timpul,scoatem aluatul din frigider si cu mana formam bilute mici(reteta spunea de circa 12 gr,dar eu le-am facut duble :D),pe care le trecem cu partea superioara prin zahar,apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(cu partea data prin zahar in sus) si cu degetul apasam in mijlocul fiecarei bilute pentru a face gaura pe care o vom umple cu ciocolata.

Bagam tava in cuptorul incins la 175° timp de 15 minute,iar cand ii scoatem mai apasam o data in mijlocul fiecarui nasturas,apoi ii lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata cu cele 5 linguri de lapte pe baie de aburi si umplem biscuitii reci,apoi lasam sa se intareasca ciocolata,dupa care ii putem servi.

 

TIPS-URI

1

sunt deliciosi si se topesc in gura ;)

RETETA IN IMAGINI

Nasturasi de ciocolata...-0
Nasturasi de ciocolata...-1
Nasturasi de ciocolata...-2
Nasturasi de ciocolata...-3
Nasturasi de ciocolata...-4

COMENTARII (36)

MIUTA 1

28.10.2012, 21:46

Super faini am pus reteta la favorite,imi plac

diana_k 1

29.10.2012, 08:59

ralu_river 1

01.11.2012, 12:35

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04