Naut facaluit

de simona72 in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2013 | 10580 vizualizari

 

De fapt imi era dor de o fasolica frecata, la care imi sta gandul de cand am vazut-o la Padre...deci va dati seama cum gateste Padre daca a reusit sa ma faca sa nu-mi pot lua gandul de la o mancarica dea lui....asa ca daca nu am avut fasole, am avut naut si a iesit la fel de bun...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr naut
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi mai marisori
  • 1 cana de apa in care a fiert nautul
  • pt sos:
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 6 felii de pulpa de porc crud afumata
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 2-3 lingurite pasta de gogosari
  • 1 varf de pasta de ardei iute
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat
  • un praf de boia afumata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut facaluit:

Nautul se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand bobul este fiert, se pune nautul in robotul de bucatarie si se paseaza bine boabele de naut. Se audauga usturoiul, sare si piper dupa gust, uleiul de masline si 1/2 de cana din apa in care a fiert nautul. Se continua pasarea pana ce acestea s-au amestecat bine si s-au facut piure. Daca mai este necesar mai puneti apa in care a fiert nautul, consistenta trebuie sa fie exact ca si cea a fasolei frecate. Ceapa alba si ceapa rosie se curata de coaja si se taie marunt. Se pune la calit in 2-3 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit se adauga gogosarul taiat julien. Se continua calirea, se adauga pulpa de porc taiata feliute si se lasa sa se caleasca, Se adauga la urma sare si piper dupa gust, pasta de gogosar si pasta de ardei iute cat dorim sa fie de picanta si un praf de boia afumata pt gust si aroma. Nautul facaluit se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, iar deasupra sosul. Deasupra presaram frunzulite proaspete de cimbru. Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

desigur ca nautul poate fi inlocuit cu fasole

2

nautul neaparat trebuie lasat la inmuiat cateva ore, cel mai comod este de seara pana dimineata

3

se poate folosi si naut fiert la cutie

4

fara carne este o masa la fel de satioasa de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut facaluit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

25.09.2013, 20:04

Imi place ca aspect ca de mancat nu am mancat niciodata

Valclaudia 1

28.09.2013, 16:52

Lia_ 1

18.12.2013, 15:27

bravo! ne place nautul, ar fi bine sa incerc si varianta ta. favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de naut cu carnati