Naut facaluit

de simona72 in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2013 | 6273 vizualizari

 

De fapt imi era dor de o fasolica frecata, la care imi sta gandul de cand am vazut-o la Padre...deci va dati seama cum gateste Padre daca a reusit sa ma faca sa nu-mi pot lua gandul de la o mancarica dea lui....asa ca daca nu am avut fasole, am avut naut si a iesit la fel de bun...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr naut
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi mai marisori
  • 1 cana de apa in care a fiert nautul
  • pt sos:
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 6 felii de pulpa de porc crud afumata
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 2-3 lingurite pasta de gogosari
  • 1 varf de pasta de ardei iute
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat
  • un praf de boia afumata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut facaluit:

Nautul se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand bobul este fiert, se pune nautul in robotul de bucatarie si se paseaza bine boabele de naut. Se audauga usturoiul, sare si piper dupa gust, uleiul de masline si 1/2 de cana din apa in care a fiert nautul. Se continua pasarea pana ce acestea s-au amestecat bine si s-au facut piure. Daca mai este necesar mai puneti apa in care a fiert nautul, consistenta trebuie sa fie exact ca si cea a fasolei frecate. Ceapa alba si ceapa rosie se curata de coaja si se taie marunt. Se pune la calit in 2-3 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit se adauga gogosarul taiat julien. Se continua calirea, se adauga pulpa de porc taiata feliute si se lasa sa se caleasca, Se adauga la urma sare si piper dupa gust, pasta de gogosar si pasta de ardei iute cat dorim sa fie de picanta si un praf de boia afumata pt gust si aroma. Nautul facaluit se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, iar deasupra sosul. Deasupra presaram frunzulite proaspete de cimbru. Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

desigur ca nautul poate fi inlocuit cu fasole

2

nautul neaparat trebuie lasat la inmuiat cateva ore, cel mai comod este de seara pana dimineata

3

se poate folosi si naut fiert la cutie

4

fara carne este o masa la fel de satioasa de post

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Naut facaluit 263361
retete culinare - Naut facaluit 263362
retete culinare - Naut facaluit 263363
retete culinare - Naut facaluit 263370
retete culinare - Naut facaluit 263379
retete culinare - Naut facaluit 263380
retete culinare - Naut facaluit 263381
retete culinare - Naut facaluit 263382
retete culinare - Naut facaluit 263383
retete culinare - Naut facaluit 263384
retete culinare - Naut facaluit 263385
retete culinare - Naut facaluit 263386

COMENTARII (22)

Rocsi 1

25.09.2013, 20:04

Imi place ca aspect ca de mancat nu am mancat niciodata

Valclaudia 1

28.09.2013, 16:52

Lia_ 1

18.12.2013, 15:27

bravo! ne place nautul, ar fi bine sa incerc si varianta ta. favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55