Nectar de caise

de simona72 in Sirop / Compot, 12 Iul 2013 | 1951 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc inca odata ca tare multe lucruri am mai invatat eu de la voi...multumesc tare mult bucatarasi>:D<. Nici nu am stiut ca se poate face nectar acasa...rezultatul este unul uimitor si nici macar nu am depus prea mare efort...

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 700 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de caise:

Trebuie sa va spun de la inceput ca totul am facut la ochi...am citit pe la voi si am facut dupa gustul meu si dupa umilele mele cunostinte. Deci....am spalat caisele, le-am desfacut si curatat de simburi. Am pus o oala de 8 l cu apa la fiert, sa incapa toate caisele la fiert. Apa am pus cam 4-4,5 litri de apa. Am adaugat si zaharul in apa sa fiarba impreuna. Cind apa a inceput sa fiarba am adaugat caisele pt maxim 5 minute. Le-am scos cu o spumiera si le-am pus in robotul de bucatarie si le-am pasat bine de tot. Am pus piureul rezultat intr-o alta oala, am adugat din apa in care am fiert caisele, cam cit doriti voi sa-l diluati, sa iasa de gros...eu am pus toata apa, am pus oala la foc mic, am luat spuma formata si am lasat la fiert 1 ora. Am pus fierbinte in sticle curate si sterilizate. Am acoperit sticlele cu o patura si le-am lasat 2 zile, apoi le-am depozitat in camara. Servit cu cuburi de gheata este un deliciu!!!

 

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 4 sticle a 750 ml+4 sticle 500 ml

2

zahar am pus cit am dorit eu de dulce

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nectar de caise 244256
retete culinare - Nectar de caise 244257
retete culinare - Nectar de caise 244258
retete culinare - Nectar de caise 244259
retete culinare - Nectar de caise 244260
retete culinare - Nectar de caise 244261
retete culinare - Nectar de caise 244262
retete culinare - Nectar de caise 244263
retete culinare - Nectar de caise 244264
retete culinare - Nectar de caise 244265
retete culinare - Nectar de caise 244266

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

Panacris 1

13.07.2013, 12:07

Babi, tot din caise am făcut și eu A dat Zmeul cel mic de gustul lui și trebuie să mai prepar o tură

simona72 1

13.07.2013, 12:29

Nici la mine nu o sa tina mult Cristina, sigur mai fac...partea proasta e ca nu prea am sticlute

camelia75 1

14.07.2013, 17:25

La fix pentru caisele din frigiderul meu cu care nu stiam ce sa fac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55