Negresa

de RuxyRux in Prajituri, 24 Sep 2011 | 10190 vizualizari

 

Am ales sa incerc reteta Cristinnei de negresa cu migdale, eu am facut aceasta prajitura simpla...e atat de ciocolatoasa...atat de fina , de gustoasa...incat o recomand cu incredere...multumesc draga mea e minunat de buna....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt;
  • 350 gr ciocolata amaruie spune reteta Cristinnei ( aici eu am modificat putin si am pus 200 gr ciocolata cu lapte, si 2 linguri de cacao neagra, plus pentru glazura 1 ciocolata cu lapte si una neagra)
  • 300 gr zahar ;
  • 4 oua
  • 140 gr faina;
  • 1/4 pliculet de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Mod de preparare prajitura negresa:

Pe foc mic am topit intr-un ibric untul si in el ciocolata. La mixer am amestecat ouale si zaharul,  apoi am adaugat ciocolata topita cu untul , vanilia, faina si praful de copt.

Am mai mixat o vreme pana s-a incalzit cuptorul la 200 grade( in jur de 12 min).

Am pus toata compozitia intr-o tava de Jena tapetata cu hartie de copt si am copt pentru 10 min la 200 grade si apoi pentru inca 10 de minute la 170 si inca 10 min la 180.( Cristinne a lasat la 170 grade numai zece minute, eu am vrut prajitura mai legata).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, turnam deasupra glazura facuta din untul topit si ciocolata topita apoi o taiem si o servim dupa dorinta. Eu am facut pudra la blender cateva migdale si le-am servit deasupra prajiturii .

Cristinne, multumesc inca o data!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

24.09.2013, 21:48

Buna tare negresa ta

AdaAndreea 1

09.05.2018, 15:18

pfff, in timp ce o fac am observat, la glazura ai pus o ciocolata cu lapte si una neagra, dar la comentarii ai pus si unt, care unt? cele 200 de grame sunt ptr compozitie nu ptr glazura nu?

RuxyRux 1

10.05.2018, 00:17

Imi pare rau ca nu a fost reteta clara, e destul de veche si preluata de la altcineva, eu pun la glazura in jur de 50 gr unt, apoi cand este topit, adaug ciocolata si o topesc, sper ca te-ai descurcat!🌹

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banana Nanaimo Bars