Negresa

de Gergiana S in Prajituri, 31 Dec 2013 | 2606 vizualizari

 

O prajitura taree buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • zahar 1 cana (250ml) si jumatate
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos,nuca macinata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o craticioara se pune zaharul, laptele si cacaoa si se pun pe foc pana ce zaharul se topeste.Se trage de pe foc si se adauga untul la temperatura camere si esentai.Se amesteca pana ce se topeste unutul complet.din compozitia obtinuta se opresc 15linguri ce vor servi drept glazura.Se lasa sa se raceasca complet.

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se incorporeaza pe rand in compozitia de cacao,amestecand cu un tel.Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.La fianl se incorporeaza spuma de albus si se amesteca cu o spatula de joc in sus pentru a nu se lasat spuma.Se omogenizeaza bine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da a cuptorul preincalzit  la foc mediu, pana ce trece testul scobitorii.

Cat este calda, se toarna peste prajitura cele 15 lg de glazura oprite anterior.Se presaranuca de cocos, zahar pudra,nuca macinata, ce vrea fiecare.Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste:)

 

TIPS-URI

1

in blat puteti incorpora nuca maciinata

2

pentru un blat pufos si o negresa crescuta este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

RETETA IN IMAGINI

Negresa-0
Negresa-1

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.12.2013, 21:24

Pushaa

Pushaa 1

05.01.2014, 12:09

Zamfira

Zamfira 1

10.01.2014, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!