Negresa

de susu in Prajituri, 28 Mai 2010 | 5265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •    Ingrediente :
  • -350g unt,
  • -250g zahar
  • -1 ½ ceasca lapte
  • -4 oua
  • -100g cacao
  • -300g faina
  • -100g ciocolata amaruie
  • -1 plic praf de copt
  • -zeama de la o lamaie.
  • -½ ceasca nuca taiata marunt
  • -¼ ceasca stafide
  • -esenta de rom
  • -fulgi de cocos  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

 

Punem untul, zaharul, laptele si cacao intr-o cratita si fierbem la foc potrivit 10min. Din aceasta compozitie oprim 16 linguri in care adaugam 100g ciocolata amaruie. Omogenizam bine pana se topeste ciocolata. Restul compozitiei ramase o lasam la racit. Cand este complet rece adaugam cele 4 galbenusuri pe rand si amestecam dupa fiecare, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si faina treptat. Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Se adauga nucile si stafidele care au fost inmuiate in rom. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam 30-35 min  la cuptorul incalzit  la foc potrivit. Dupa ce scoatem prajitura , intindem bine glazura oprita si lasam sa se raceasca bine inainte de a o taia. Eu am ornat-o cu fulgi de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

lia maria 1

28.05.2010, 09:14

ehe vad ca nu se inghesue nimeni la negresa cu atat mai binemananc eu cate bucati vreau

Rocsi 1

28.05.2010, 11:22

eu vreau k imi place....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Linzer cu mere