Negresa cu ciocolata si piersici

de alilianaa in Prajituri, 1 Sep 2014 | 1162 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ruxy ( negresa cu afine), am redus cantitatile si a iesit o grozavie. Multumesc Ruxy. Este cea mai buna negresa pe care am facut-o vreodata si fara falsa modestie si cea mai buna pe care am mancat-o. Gustul de ciocolata se simte din plin si pentru ca tot aveam piersicile de toamna gata coapte in pom, parca era pacat sa nu adaug si ceva fructe.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt plus 1/2 lingurita unt
  • 50 g ciocolata
  • 140 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 oua
  • o lingura cacao
  • 2 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina
  • o lingura zahar pudra
  • bombonici de ciocolata ( optional)
  • 4 piersici
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si piersici:

Untul se pune la topit impreuna cu cicolata. Cand s-au topit adaugam zaharul vanilat,un praf de sare, zaharul si mixam bine.  Punem compozitia la racit si cand a indeplinit aceasta conditie adaugam ouale rand pe rand si mixam. Adaugam praful de copt si cacaua si mixam. Adaugam apa minerala, omogenizam. Punem si faina, lingura cu lingura si amestecam. Se ia  oala aparatului multicooker si cu 1/2 lingurita unt o ungem. Turnam compozitia. Punem piersicile taiate feliute, presaram zahar pudra vanilat peste ele si bombonicile de ciocolata. 

Introducem oala in aparat, setam din Menu programul Bake si temperatura de 180 grade pentru 40 minute. 

Cand este gata, scoatem prajitura, o lasam la rece si o pudram cu zahar vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu ciocolata si piersici-0
Negresa cu ciocolata si piersici-1
Negresa cu ciocolata si piersici-2
Negresa cu ciocolata si piersici-3
Negresa cu ciocolata si piersici-4
Negresa cu ciocolata si piersici-5
Negresa cu ciocolata si piersici-6

COMENTARII (39)

alilianaa 1

02.09.2014, 21:13

La vinia, chiar e...

Rux 1

02.09.2014, 21:47

Cu mare drag si bucurie!

Rocsi 1

03.09.2014, 10:54

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04