Negresa cu gem de prune ( de post )

de - Andreea - in Prajituri, 2 Oct 2014 | 10109 vizualizari

 

O prajitura care se face rapid si este delicioasa chiar si in varianta de post . Eu am imbinat cu gem de prune dar puteti folosi orice alt tip de gem doriti .

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa rece
  • 200 gr zahar tos
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 300-350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • un varf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune ( de post ):

Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit .

Adaugam uleiul si mixam usor in continuare. 

Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase .

Adaugam cacaua,amestecam si la urma punem gemul de prune si amestecam totul bine . 

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ) si turnam compozitia.

Nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta .

Dupa preferinta pudram cu zahar pudra desi prajitura este deja destul de dulce de la gem .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)