Negresa cu nuca si silvoita

de mirela0911 in Prajituri, 11 Dec 2015 | 1499 vizualizari

 

Este o prajitura de post tare buna, a iesit un blat moale, pufos si este preparata fara nici un pic de zahar, doar cu Green Sugar, 0 calorii si 0 indice glicemic. Iar silvoita este si ea fara zahar, au fost prunele dulci anul asta. 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cana apa
  • un praf de sare
  • 1 cana Green Sugar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani pline cu varf de faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 3-4 lg silvoita
  • 1 cana nuca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si silvoita:

Intr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul.

Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se macina 2 lg de Green sugar pentru a obtine pudra si se presara deasupra peste prajitura. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alt gem de care preferati, sau orice alta combinatie preferati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416483
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416484
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416485
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416486
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416487
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416488
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416489
retete culinare - Negresa cu nuca si silvoita 416490

COMENTARII (48)

mirela0911 1

12.12.2015, 13:50

Xandrine

katty 1

13.12.2015, 16:26

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 23:33

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L