Negresa cu sos de caramel

de VanessaAli in Bucataras in oras, 1 Iul 2015 | 596 vizualizari

 

Am stat mult sa caut o reteta de negresa ciocolatoasa si pana la urma,ca de obicei,mi-am facut eu propria varianta din mai multe. Dar desigur ca o negresa simpla ar fi prea banala, asa ca m-am inspirat si din retetele in engleza si am adaugat un plus acestei prajituri.
Este un blat ciocolatos, acoperit cu marshmallows topite si cu un sos de caramel delicios pe deasupra. O combinatie perfecta!

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de caramel :

Topim ciocolata rupta in bucatele la bain-marie dupa care adaugam, peste, untul taiat in bucatele si zaharul.Amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza untul si se topeste zaharul umpic,dupa care luam de pe abur si lasam deoparte.

Intr-un castron incapator spargem cele 5 oua si turnam peste ele esentele amestecand cu o furculita ca la omleta.Turnam amestecul ciocolatos (nu conteaza ca e cald) peste oua si omogenizam.

Adaugam iaurtul si laptele treptat, amestecand in continuare cu lingura de lemn pana se incorporeaza.Punem 3 linguri de faina,amestecand , dupa care adaugam praful de copt stins cu otet. Mai punem faina,treptat, pana cand compozitia devine ca de chec.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si presarata cu putina faina) turnam aluatul si il dam la cuptor pentru 25-30 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea) la foc moderat.

Cand pare aproape gata scoatem tava ,oprim cuptorul,si presaram marshmallows pe deasupra, avand grija sa acoperim toata suprafata. Mai punem la cuptorul stins, dar incalzit,tava si asteptam 5-10 minute pana cand marshmallows-urile se topesc si devin foarte putin maronii.Scoatem tava,asteptam sa se raceasca putin, dupa care cu ajutorul hartiei de copt o scoatem pe o tava intinsa(daca ati folosit hartie; daca nu, o lasati in tava).Dezlipim hartia de copt de pe margini cu ajutorul unui cutit bagat in apa ca sa nu se lipeasca de marshmallows-uri (daca nu ati folosit hartie cu un cutit, tot asa, mergem pe peretii tavel in care ati lasat blatul).

Preparam sosul de caramel dupa reteta din link si punem 2/3 din el peste prajitura.Restul de sos il puteti pune intr-un borcan sau puteti sa-l mancati cu biscuiti :))

Acum ar trebui sa o lasati sa se raceasca complet. Ar trebui, dar puteti probabil si sa gustati/mancati. :))

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389141
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389142
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389143
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389144
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389145
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389146
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389147
retete culinare - Negresa cu sos de caramel  389149

COMENTARII (11)

VanessaAli 1

01.07.2015, 23:05

Multumesc Bucatarasi !

Rocsi 1

02.07.2015, 10:44

Imi imaginez ce delicioasa o fi!

Catalina L 1

02.07.2015, 20:03

buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D