Negresa cu stafide si cocos

de Emacristina in Prajituri, 1 Mai 2013 | 4304 vizualizari

 

O prajitura simpla si delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina,
  • 500 g zahar,
  • 5 linguri cu cacao,
  • 2 cani cu lapte,
  • 6 oua,
  • 200 g faina,
  • 1 sau 2 pachete praf de copt,
  • stafide,
  • cocos,
  • 1 plic de budinca (de cioco)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu stafide si cocos:

Se pune la fiert margarina/untul impreuna cu zahar, lapte, cacao.

Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.Dupa se adauga stafidele in compozitie . Se tapeteaza tava cu ulei si foaie apoi se pune la copt circa 30 minute.

Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se raceasca putin,se taie se insiropeaza cu un sirop/suc(eu pun apa+zahar+sare de lamaie+cacao dupa gust),se pune budinca deasupra si dupa se presara cocosul .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu stafide si cocos 224293
retete culinare - Negresa cu stafide si cocos 224294

COMENTARII (15)

Emacristina 1

27.06.2013, 13:38

Va multumesc tuturor , scuze pentru intarzieree imi uitasem parola si acum am recuperato , va pup :* :* !!!!!

Dea_Dea 1

27.06.2013, 13:56

Bine ai venit!!

Emacristina 1

27.06.2013, 14:14

Multumes Dea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21