New York Cheesecake

de dentistutza in Prajituri, 8 Apr 2011 | 4792 vizualizari

 

Reteta este luata din "Cartea Regala de Bucate" sub ingrijirea Principesei Margareta. Am modificat-o usor, dupa gustul nostru. Intr-adevar este un regal, fina si usoara. Nu am apucat sa o pozez intreaga din motive lesne de imaginat...mai mult, bucatica din foto a fost obiectul unei lupte intre instinctul meu artistic si instinctul sotului meu de-a curata platoul....

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr. biscuiti sfaramati fin
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 gr. unt topit
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • Umplutura
  • 500 gr. branza de vaci dulce,scursa bine
  • 100 gr. zahar
  • 1 plic foi de gelatina alba dr. Oetker
  • 60 ml. apa rece
  • 200 ml (1 cutie) frisca lichida 32%
  • 200 ml. smantana grasa
  • 3 linguri zahar
  • vanilie de orice fel dupa plac
  • 1 praf sare
  • Topping
  • dulceata afine/ fructe rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Baza-se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil.  Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe  tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se acopera si se pune la frigider cat timp se prepara umplutura.

Umplutura- gelatina se dizolva in 60 ml. apa si se continua conform indicatiilor de pe ambalaj.  Se lasa sa se racoreasca usor. In acest timp se freaca bine branza pt. a deveni cremoasa ( eu am folosit stick blenderul) si apoi se incorporeaza zaharul, sarea si vanilia. Se combina apoi cu gelatina amestecand usor si cu praful de sare.   Se bate frisca lichida rece pana se intareste, cu cele trei linguri de zahar. Smantana se adauga in frisca si apoi, cu grija se combina cu branza.  Compozitia se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza frumos si se da la frigider minimum 4 ore. Pentru a servi se scoate inelul detasabil cu grija, se muta pe un platou,si se orneaza cu topping de afine sau alte fructe rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

New York Cheesecake-0
New York Cheesecake-1
New York Cheesecake-2
New York Cheesecake-3
New York Cheesecake-4

COMENTARII (26)

Rux 1

13.05.2011, 13:42

Superba!

adry88 1

01.06.2011, 10:55

minunat

Xandrinne 1

26.07.2011, 11:40

Am incercat si eu reteta, e divina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20