Nuci

de Mihaela11_jo in Prajituri, 25 Dec 2010 | 7835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • Pentru biscuiti
  • 400 grame de faina
  • 200 grame de unt( sau margarina)
  • 150 grame nuci macinate
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 linguri de smantana
  • 40 grame cacao cernuta
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 200 grame de zahar
  • 1/2  pahar de apa
  • 1/2  lingurita de esenta de vanilie
  • 40 grame cacao
  • 200 grame unt( sau margarina)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine.

Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se adauga treptat crema de cacao.

Se lipesc biscuitii cu crema si se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
fursecuri fragede