Nuci umplute

de diaconta in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 38403 vizualizari

 

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta Laviniei,mulţumesc draga mea.Pentru umplutură am preferat să fac o cremă cu nucă,mi s-a părut mai potrivită,Având în vedere ca am doar forme individuale pentru nuci,a fost un procedeu destul de migălos,mai ales că în aceste forme aluatul a crescut şi a trebuit sa le scobesc cât încă erau calde.

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de nuci avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac pentru prajituri+zeama de lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Aproximativ600 gfaina

Pentru crema avem nevoie de:

  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri gem de prune
  • Pesmet din cojile de nuci(ce am scobit sau care s-au rupt)
  • O lingurita rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.

Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.

Am pus aluatul la frigider o ora.

Dupa o ora,am taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele individuale,treaba tare migaloasa.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade 10-15 minute.

Le-am scos si asa fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.

Pentru crema am mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.

Am umplut nucile si le-am lipit câte doua.

Le-am lasat pâna a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.

 

 

S-aveţi poftă !!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Nuci umplute-0
Nuci umplute-1
Nuci umplute-2
Nuci umplute-3
Nuci umplute-4
Nuci umplute-5
Nuci umplute-6
Nuci umplute-7

COMENTARII (51)

diaconta

diaconta 1

11.12.2015, 15:40

Multumesc mult Carmen ma straduiesc

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 12:02

Cat de bune sunt si cat de bine arata

diaconta

diaconta 1

11.02.2016, 12:41

Multumesc Rahela
migaloase dar merita facute din cand in cand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!