Nuci umplute

de Gicuta in Dulciuri, 21 Ian 2015 | 13350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g untura (unt sau margarina),
  • 4 oua,
  • o cana de zahar,
  • 1 plic de amoniac,
  • coaja de lamaie sau esente,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:
  • 50 g de cacao,
  • 125 ml apa,
  • 150 g zahar,
  • un pachet unt,
  • 4 galbenusuri,
  • esenta de rom,
  • nuca macinata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.

Crema: Peste cacaoa amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic .Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Adaugam nucile macinate si aromam dupa gust cu esenta de rom.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute cu crema de ciocolata