Nuci umplute cu crema de vanilie

de gospodariu in Prajituri, 10 Mar 2016 | 1477 vizualizari

 

Amintiri... amintiri! Nu exista sarbatoare in copilarie sa nu le faca mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 2 oua;
    • 13 linguri de ulei;
    • 13 linguri de lapte;
    • 100 g zahar;
    • 1 lingura esenta de vanilie;
    • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
    • 500 g faina alba;
    • un praf de sare;
    Pentru crema:
    • 500 g lapte;
    • 5 galbenusuri;
    • 100 g zahar;
    • 2-3 linguri de amidon
    • 1 pastaie de vanilie;
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.

   Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.

   Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.

   Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.

Crema de vanilie:se amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul si zaharul,apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine crema.

   Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.03.2016, 19:31

Sunt atat de grozave!

mirela0911 1

12.03.2016, 16:53

Tare bune sunt!

gospodariu 1

12.03.2016, 21:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21