Nuferi cu dovleac

de mamaieelena in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 867 vizualizari

 

Am facut dovleac copt si am constatat ca nu este din cel pe care il doream eu sa-l mananc copt si iata cum am transformat continutul in acesti minunati nuferi.

 

INGREDIENTE

  • 700g dovleac(probabil ca la copt nu a mai avut aceeasi grutate)
  • 2-3 linguri cu miere
  • o mana de nuca pisata mare
  • un strop de sare
  • scortisoara
  • 1 pachet foi de placinta 270g
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuferi cu dovleac:

Dovleacul l-am copt inainte si a durat aproximativ 3-4 ore.Am desfacut pulpa de dovleac cu lingura intr-un castron si se zdrobeste bine cu lingura pana se face ca o pasta.Puteam pune stikblendarul dar am zis ca e cantitate mica.Se adauga mierea,sarea si nuca.Acum se ia alauatul de foietaj si se taie in 6 patrate cu aceste se acopera forma de briose punand in mijloc dovleacul.Se poate pune si grilaj asa cum am facut eu sau se pot lasa si simplu.Se dau la cuptor pana se rumenesc.Forma de briose se unge cu margarina inainte de a pune foietajul.Se dau la cuptorul preincalzit 20-25 minute la foc iute si apoi 5 minute la foc domol.Pofta buna.Eu nu le-am uns cu ou deoarece le-am facut de post 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nuferi cu dovleac 192615
retete culinare - Nuferi cu dovleac 192616
retete culinare - Nuferi cu dovleac 192617

COMENTARII (19)

elucubratiiculinare 1

08.12.2012, 20:16

foarte frumos

Sim0na 1

09.12.2012, 12:21

foarte fain arata

jolygina 1

18.12.2012, 10:49

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S