O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele

de Rocsi in Pui, 6 Iun 2010 | 3073 vizualizari

 

Este un pranz consistent si gustos zic eu...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 500 ml supa de pui
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • pentru sniztele:
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • piper
  • vegeta
  • un praf boia de ardei dulce
  • faina alba
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele:

Orezul se spala in multe ape.

Oala de lut se unge cu putin ulei. In ea se pune orezul spalat, peste se adauga supa de pui,sare si piper dupa gust.

Mararul se toaca marunt si se pune si el peste orez. Se amesteca bine si se da in cuptorul rece nu il incalziti inainte pentru ca riscati sa se sparga oala.(este bine daca stiti ca folossiti oala de lut ,cu o seara inainte sa o umpleti cu apa si sa o tineti asa pana a 2a zi,cand faceti mancarea in el). Mai invartiti din cand in cand cu o lingura de lemn.

Cat timp orezul e la cuptor se fac snitzelele.

Pieptul se spala bine si se taie bucati . Se bate cu ciocanul de snitzele si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol batem ouale cu sare si piper,adaugam laptele si praful de boia de ardei,iar la urma se pune faina treptat ,pana obtineti un aluat mai gros ca la clatite.

Puneti intr-o tigaie ulei la incins. Bucatile de carne le dati prin amestecul ca de clatite si le puneti la prajit in tigaie rand pe rand.

Cand sunt gata le scoateti pe un servetel ca sa mai absoarba din ulei.

Asadar orezul e gata ,la fel si snitzelele.

Acum asezati pe o farfurie orez iar langa un snitezl ,doua si serviti.

POFTA BUNA!

 

COMENTARII (13)

nadina73 1

07.06.2010, 20:00

sa staiesti sefu

alinutzika 1

26.08.2011, 23:36

bun

Rocsi 1

27.08.2011, 10:46

alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: