Ochi de paun

de Criss in Prajituri, 1 Feb 2013 | 6945 vizualizari

 

O prajitura foarte buna, nu foarte dulce, dar mie mi-a placut tare mult. Pozele sunt facute la lumina becului, pentru ca in ziua in care am facut prajitura, a plouat si a fost foarte urat si n-aveam cum sa fac poze mai bune pe o astfel de vreme.
Reteta ii apartine Mirelei Goleanu de pe Bucataras. (Multumesc Mirela)

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 170 g margarina sau unt (am pus Cremino)
  • 30 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura :
  • 3 albusuri (am pus 4)
  • 100 g zahar pudra (am pus 120)
  • 200 g nuci macinate(am pus 220)
  • 700 g visine (merg si mai multe, dar eu doar atat am avut)
  • gem de caise pentru uns cele 3 foi
  • zahar pentru presarat peste visine
  • gris (reteta nu prevede, dar eu am adaugat pentru ca visinele au lasat destul de multa zeama)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de paun:

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, zaharul, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti. (Desi reteta nu prevede, eu am adaugat 3 linguri de zahar si bine am facut, pentru ca oricum prajitura nu e foarte dulce. Cred ca mai mergeau  vreo 2 linguri de zahar.)

Pentru umplutura : mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra treptat, iar la final nucile macinate.

Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci (eu am pudrat putin gris si pe foaie si peste visine) si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.

Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .

Lasam la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc. (la mine a durat mai mult)

Dupa ce le scoatem din cuptor,le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar si taiem felii.

 

RETETA IN IMAGINI

Ochi de paun-0
Ochi de paun-1
Ochi de paun-2
Ochi de paun-3
Ochi de paun-4
Ochi de paun-5

COMENTARII (23)

babi5

babi5 1

17.12.2014, 17:56

mihaelar63

mihaelar63 1

17.12.2014, 18:07

Super !!!

Criss

Criss 1

18.12.2014, 04:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!