Omleta călătorului

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 2456 vizualizari

 

De fapt e o omletă numai bună când te întorci din vacanțe sau călătorii și găsești în frigider mai nimic pentru un prânz de patru persoane înfometate! ;) Această rețetă intră în categoria ”nimic nu se pierde totul se transformă” ;) Plus că ingredientele, mai puțin ouăle, au călătorit cu noi de la Mangalia la București! ;) Spor la treabă și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 10 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proemienna ( se găsește la LIDL),
  • cârnați proaspeți prăjiți 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta călătorului:

Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar înainte cu o seară;) , lăsându-se la gătit, acoperit cca. 5 minute la foc mediu. Între timp se bat ouăle energic, cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat, apoi se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la prăjit cca. 5 minute, până ce se gătește omleta.

Se servește fierbinte cu pâine neagră și cu castraveți murați de vară sau cu răzătură de brânză. Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Omleta călătorului 255500
retete culinare - Omleta călătorului 255501
retete culinare - Omleta călătorului 255503
retete culinare - Omleta călătorului 255504
retete culinare - Omleta călătorului 255505
retete culinare - Omleta călătorului 255507
retete culinare - Omleta călătorului 255508
retete culinare - Omleta călătorului 255509
retete culinare - Omleta călătorului 255510

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

30.08.2013, 11:00

diaconta 1

01.09.2013, 16:48

ai gasit totusi destule ingrediente prin frigider

Panacris 1

01.09.2013, 20:00

Dia doar ouăle Restul au fost aduse din călătorie Tocmai de aceea am numit-o omleta călătorului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S