Sufleu de cascaval cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 7921 vizualizari

 

Am fost la cules de ciuperci, am gasit o gramada buna de hribi. Am pus la uscat dar am si folosit cativa in stare proaspata . Una dintre retetele la care le-am folosit este acest sufleu . L-am facut saptamana trecuta pe cand mi-au venit musafirii si l-am servit alaturi de o salata de fasole uscata .

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr brnaza telemea
  • 3 hribi mai mari (cam 200 gr) + 1 catel usturoi + putin patrunjel verde tocat
  • unt (pt uns formele )
  • 1 lingura faina(pt tapetat formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu hribi:

Formele de sufleu le ungem cu unt si tapetam cu faina si le punem in frigider pana cand terminam de preparat aluatul .

Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade .

Incep prin spalarea , curatarea si taierea hribilor proaspeti . Ii taiem cubulete mici .

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare

Intr-un wok incins punem hribi , presaram putina sare (nu trebuie ulei pentru ca sarea va scoate apa din ei si se vor gati suficient); si calim . Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde , mai amestecam putin si dam deoparte . Trebuie sa se raceasca .

Pana se racesc hribi pregatim ouale . Separam albusul de galbenus .

Branza telemea o dam pe razatoarea mare , la fel si cascavalul . Din cascaval lasati nerazuit o parte; cat sa putem pune deasupra fiecarui sufleu 3-4 bucatele mici.

Galbenusurile de ou le amestecam cu faina si cu branza telemea razuita, precum si cu cascavalul . Omogenizam si adaugam si hribi caliti si raciti . Punem deoparte pana cand batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .

Teoretic nu ar mai trebui adaugata sare , dar asta depinde de cat de sarata este branza telemea . Daca credeti ca trebuie mai sarat mai puneti putina sare .

Se pot adauga ierburi frantuzesti, patrunjel, busuioc etc .

Cand albusurile sunt batute bine (cam 5 minute), adaugam albusurile in compozitia cu galbenusrile si amestecam prin rasturnare, de jos in sus cu o paleta .

Scoatem formele din frigider , punem aluat in ele , sa ramana de un deget goale si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute , dupa care reducem focul la 180 grade si mai lasam cam 10 minute.

Scoatem tava punem repede cateva bucatele de cascaval pe fiecrae soufle si dam din nou la cuptor cam 2 minute .

Servim cald .

Se va lasa foarte mult pe masura ce se raceste .

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici atunci poate sa iasa chiar si 6 portii.

2

Se pot folosi alt soi de ciuperci

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de cascaval cu hribi-0
Sufleu de cascaval cu hribi-1
Sufleu de cascaval cu hribi-2
Sufleu de cascaval cu hribi-3
Sufleu de cascaval cu hribi-4
Sufleu de cascaval cu hribi-5
Sufleu de cascaval cu hribi-6

COMENTARII (11)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.07.2014, 16:16

super

cristeena20

cristeena20 1

30.07.2014, 19:04

excelent sufleul tau!!!

anca_rm

anca_rm 1

31.07.2014, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!