Omleta pentru pofticiosi

de simona119 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2011 | 1489 vizualizari

 

O omleta delicioasa, pentru diminetile geroase :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200g cascaval
  • 1 carnat de casa
  • 1 lingurita de unt
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta pentru pofticiosi:

Într-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco - dintre toate încercate până acum, acesta se topește cel mai bine). Într-o tigaie încinsă bine, se adaugă o lingurită de unt (recomand ca untul să fie de calitate, cu 80% grăsime) în care se călește cârnatul de casă până când acesta se rumenește bine. Se adaugă apoi ouăle și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Când cașcavalul s-a topit și ouăle s-au închegat, omleta este gata :).

Omleta se servește caldă, cu salată de roșii și castraveți (sau murături - iarna :)).

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Omleta puteți la fel de bine să o lăsați să se rumenească întâi pe o parte, apoi să o întoarceți și pe cealaltă parte, și gata!

2

Cârnatul este bine să fie de casă (dă o aromă aparte omletei)

3

Opțional, se poate adăuga în tigaie înaintea cârnatului, ceapă și ardei gras (recunosc ca eu am fost puțin nepregătită)

RETETA IN IMAGINI

Omleta pentru pofticiosi-0
Omleta pentru pofticiosi-1
Omleta pentru pofticiosi-2
Omleta pentru pofticiosi-3
Omleta pentru pofticiosi-4

COMENTARII (8)

mirela0911

mirela0911 1

20.12.2011, 21:21

imi place

mihaelar63

mihaelar63 1

20.12.2011, 23:54

Cu carnat =ok
Bine ai venit

simona119

simona119 1

19.01.2012, 13:43

Multumesc dragele mele....este intr-adevar o reteta rapida si gustoasa. Maine mai am o surpriza, niste bulete de cascaval.....absolut minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01