Orez cu carne de miel la cuptor

de Silvioara in Oaie, 9 Mai 2012 | 4129 vizualizari

 

Veti spune poate ca a trecut Pastele... Da, numai ca eu am pastrat in congelator cateva pachetele cu carne de miel, stiind ca este foarte buna in dieta copiilor. Asa ca voi continua sa mai gatesc carnita de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 - 1kg carne de miel pt friptura (eu am avut o pulpita portionata)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura bulion
  • 1 cana orez bine spalat
  • 2 cani apa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de miel la cuptor:

Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda).

Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care a fiert mielul, amestecand mereu cu lingura pana ce orezul a inflorit putin si a absorbit tot sucul din cratita.

Luam cratita de pe foc, amestecam orezul cu bucatile de carne, bulionul si verdeata tocata, potrivim de sare si piper si transferam amestecul intr-un vas de yena (sau il lasam in aceeasi cratita).

Adaugam doua cani de apa (folosind aceeasi cana cu care am masurat si orezul) si dam la cuptor pana ce orezul este bine fiert si a scazut bine (aprox. o ora).

Pentru cei care prefera, in amestecul de orez se pot pune si 2-3 linguri de vin alb.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu carne de miel la cuptor 161849
retete culinare - Orez cu carne de miel la cuptor 161850
retete culinare - Orez cu carne de miel la cuptor 161851
retete culinare - Orez cu carne de miel la cuptor 161852
retete culinare - Orez cu carne de miel la cuptor 161853

COMENTARII (9)

susu 1

09.05.2012, 22:42

Minunat, si da, mai am si eu o pulpa la congelator si am salvat reteta, interesant

Silvioara 1

10.05.2012, 08:29

Poftiti, poftiti la masa! Susu, sa stii ca le-a placut copiilor...

susu 1

10.05.2012, 09:33

saptamana viitoare voi face si eu dupa aceeasi reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21