Mancare de orez cu ciuperci si usturoi la wok

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Sep 2015 | 15752 vizualizari

 

Orez cu ciuperci am mai preparat dar de data aceasta usturoiul a facut diferenta. Ciupercile de Paris folosite sunt pe placul meu , soi de ciuperci delicate si maruntele.

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe verzi
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 300 gr ciuperci de Paris taiate (din conserva)
  • 300 gr orez
  • 1 ardei rosu iute
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu ciuperci si usturoi la wok:

  1. Curatati, spalati si feliati ceapa verde si usturoiul.
  2. Caliti-le in ulei, usor pana devin sticloase.
  3. Ciupercile clatite cu apa si scurse puneti-le la prajit peste ceapa si usturoi.
  4. Adaugati orezul, ardeiul rosu feliat, coditele de patrunjel taiate marunt si apa cat sa acopere, cu doua degete mai sus decat toata compozitia.
  5. Sarati si lasati la fiert (foc mediu) sub capac timp de 15 minute.
  6. Luati capacul si adugati restul de patrunjel tocat si cu ajutorul unei furculite amestecati (aerand astfel) orezul.
  7. Serviti orezul alaturi de salata preferata. Noi am avut salata de rosii.

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece.

2

Daca va place orezul mai uscat lasati inca 5 minute fara capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu ciuperci si usturoi la wok" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta