Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)

de adayo75 in Fructe de mare, 17 Oct 2013 | 3468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti fierti (se gasesc de cumparat )
  • 4 creveti proaspeti (sunt cei de culoare gri )
  • 150 gr de scoici
  • 1 sepie curata
  • aproximativ 400 gr de orez
  • un ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • patrunjel
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • azafran (daca nu se gaseste se poate inlocui cu colorant alimentar )
  • PENTRU SUPA DE PESTE :(trebuie sa fie 1 litru)
  • o jumatate de ceapa
  • un ardei verde potrivit
  • o capatana de peste
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare (Paella de marisco):

Prima data facem supa - Intr-o oala punem la fiert toate ingredientele pentru supa si lasam sa fiarba pana cand zeama capata o culoare galbuie  ,dupa ce a fiert strecuram si oprim doar zeama ramasa (trebuie sa fie aproximativ 1 litru)adaugam sare si piper dupa gust si o lasam deoparte.

in oala specifica pentru paella (puteti folosi alta oala care nu lipeste),se pun cele 4 linguri de ulei si usturoiul taiat cubulete.

Se lasa la calit pana ce usturoiul capata o culoare mai inchisa, deasupra  se adauga ardeiul taiat cubulete si sepia taiata cubulete, se lasa la calit  10 minute la foc potrivit .

Dupa ce au trecut cele zece minute se adauga supa de peste, orezul, scoicile si crevetii (si cei fierti si cei proaspeti) si se lasa la foc potrivit circa 10 minute (atentie cratita in care faceti nu trebuie sa lipeasca ,pentru ca in cele 10 minute cat fierbe orezul nu se mesteca )

Dupa ce orezul este fiert (trebuie sa incorporeze toata supa ),adaugam colorantul, un varf de lingurita ,sare, ,piper si patrunjel.

IL LUATI DE PE FOC SI IL ACOPERITI CU UN ZIAR CIRCA 15 MINUTE. SE SERVESTE CU LAMAIE.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu fructe de mare (Paella de marisco) 269840
retete culinare - Orez cu fructe de mare (Paella de marisco) 269841

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

17.10.2013, 22:35

adayo75 1

17.10.2013, 23:28

va multumesc

Panacris 1

18.10.2013, 15:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D